• BIMCaseweek Open or Close

    Van 3 tot en met 6 juni 2014 stond de zesde (!) BIMCaseweek op het programma. Op Landgoed Zonheuvel in Doorn waren een 60-tal professionals uit de bouwwereld betrokken bij dit nog steeds unieke evenement. Wij zijn mede-organisator omdat dit het belang onderschrijft dat BouwnD aan kennisdeling en BIM ontwikkeling hecht. Samen met SIManagement (Susan Stokkink) en Kater Produkties (Kaja Pohlman) nemen wij de deelnemers en bezoekers mee in een onvergetelijke BIM ervaring. Ze leren dat BIM meer is dan software en ICT. Samenwerken in teams met andere professionals uit het bouwproces, onder hoge druk, geeft een ongeëvenaarde sprong voorwaarts in het werken met een BIM.

    Inmiddels is het Eindrapport verschenen. U kunt het rapport downloaden van de BIMCaseweek website. Het mag vrij worden gedistribueerd en gepubliceerd. Meer informatie vindt u op de website www.bimcaseweek.nl waar u ook de verslagen en rapporten van de vorige vijf edities kunt vinden.

    Naast onze trainingen en opleidingen in company, kunnen wij ook voor projecten een BIMCaseweek faciliteren of organiseren. Projecten kunnen op deze wijze een grote sprong voorwaarts maken in tijd en geld, zelfs als ze schijnbaar niet meer haalbaar lijken.

    BIMCaseweek

     

     

     

     

     

     

     

     

    .

  • Kennis delen Open or Close

    In de nieuwe tijd van ketenintegratie en samenwerking met BIM gaat het vooral over kennis delen. Wij staan open om onze inzichten en kennis te delen. Deze zijn samengevat in korte teksten die wij schrijven op basis van onze ervaringen. De ervaringen doen wij op door onze klantcontacten, door ons zuster bedrijf Vibes Building Engineers, maar ook door voortdurend middels internet-fora en -publicaties met onze neus op het (BIM)nieuws te zitten.

    Regelmatig staan onze nieuwste inzichten hieronder gepubliceerd. Maak vrijelijk gebruik van deze kennis, kopiëren en plakken mag. Natuurlijk vinden we het daarbij fijn als u aan bronvermelding doet.

    Voor toelichting of reactie kunt u altijd contact opnemen.Denktank-januari-2014-012

    Opstart van het optimale BIM-proces

    Integrale samenwerking, wat betekent dat?

    De hoogte van het rendement

    De (meer)waarde van een gebouwmodel

  • Waardevolle informatie Open or Close

    Op internet is veel informatie te vinden over BIM, samenwerken, ketenintegratie, bouwprocesverbetering en andere belangrijke innovatieve ontwikkelingen in de bouw. Wij hebben een selectie gemaakt van waardevolle informatie, zodat u niet alles hoeft te volgen wat er wordt geschreven. Neem gerust kennis van alles wat er te vinden is.

    Mocht u verdere achtergrondinformatie willen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij zullen u dan verder helpen.

    BIM software reviews

     aec

    www.aecbytes.com

    BIM Task group (UK)

     BIMTaskgroup

    www.bimtaskgroup.org

    BIM woordenboek

     BIMwiki

    wiki.ibim.nl

    BIMCaseweek

     BIMCaseweek

    www.bimcaseweek.nl

    Building Smart Benelux

     Buildingsmart

    www.buildingsmart.nl

    COrporatie Referentie Architectuur (Cora)

     Cora

    Cora downloads

    Nationaal BIM handboek (in ontwikkeling)

     NationaalBIMhandboek

    Nationaal BIM handboek

    New Perspective in Industrialisation in Construction - A State of the Art Report

     CIBreport

    CIB Report download

    Platform Ketensamenwerking

     platformKetensamenwerking

    www.ketensamenwerking.nl

    Rijksgebouwendienst BIM norm

     RGDBIM

    RGD BIM norm

    The Business Value of BIM in Europe

     SmartMarketReport

    Smart Market report

    Vernieuwing Bouw

     VernieuwingBouw

    www.vernieuwingbouw.nl

  • Integrale Project Samenwerking Open or Close

    Integrale Project Samenwerking is in de Verenigde Staten een nieuwe vorm voor het ontwerpen en realiseren van een gebouw. Onder de naam “Integrated Project Delivery” is reeds veel ervaring opgedaan. Wij kennen bedrijven in de VS die daarmee successen boeken en hebben de methode ook voor Nederland geschikt gemaakt. Uitgangspunt bij deze methode is gezamenlijk belang creëren tussen de opdrachtgever en uitvoerende partijen. Risico- en winstdeling maken onderdeel uit van de methode die verder uitgaat van één overeenkomst tussen de belangrijkste samenwerkende partijen. Het gaat daarmee een stap verder dan design & build en Turn key contracten.

    Inmiddels hebben wij een juridisch getoetste modelovereenkomst klaar liggen. We komen deze graag aan u toelichten.

    U kunt hier een document bekijken dat in enkele pagina’s de essenties van Integrale Project Samenwerking behandeld:
    Proces Integrale Project Samenwerking

    Een proces volgens deze methode bestaat uit de volgende 10 fases:DeMortel3

    • Projectdefinitie
    • Scenario studies
    • Technisch Ontwerp
    • Specificatie
    • Productievoorbereiding
    • Vergunningen
    • Inkoop
    • Realisatie
    • Oplevering
    • Meerjarig onderhoud

    De begeleiding van een dergelijk project vraagt veel van de projectleider. Bij BouwnD hebben we de kennis en ervaring in huis om dit te doen. Wij helpen u graag met het ontdekken van de vele voordelen.

  • Integrale samenwerking, wat betekent dat? Open or Close

    Integrale samenwerking wordt steeds meer genoemd als succesfactor bij complexe bouwprojecten. Maar wat houdt integrale samenwerking nu eigenlijk in? Hoe realiseer je samenwerking, en hoe uit zich dat eigenlijk? Waar krijg je dan mee te maken en wat moet je afspreken? De ervaring die wij daarmee hebben opgedaan, heeft geleerd dat het zeker niet eenvoudig is. Het vergt een totaal andere houding dan traditioneel het geval was: samenwerken moet je leren.

    BouwnD adviseert bij projecten waar integrale samenwerking gewenst is. Wij hebben daarvoor, indien gewenst, ook een juridisch getoetste voorbeeld overeenkomst.

     

    In het document "Integrale samenwerking, wat betekent dat?" leest u onze uitgangspunten over dit onderwerp.

     

    mfa4