BIMCaseweek4

BIM Caseweek

Van 3 tot en met 6 juni 2014 stond de zesde (!) BIMCaseweek op het programma. Op Landgoed Zonheuvel in Doorn waren een 60-tal professionals uit de bouwwereld betrokken bij dit nog steeds unieke evenement.

lees meer...

Design Process Evolution Walter P. Moore

Kennis delen

In de nieuwe tijd van ketenintegratie en samenwerking met BIM gaat het vooral over kennis delen. Wij staan open om onze inzichten en kennis te delen. Deze zijn samengevat in korte teksten die wij schrijven op basis van onze ervaringen.

lees meer...

BIM Process Shifts the Design Curve Construction Users Roundtable A-E Productivity Committee

Waardevolle informatie

Op internet is veel informatie te vinden over BIM, samenwerken, ketenintegratie, bouwprocesverbetering en andere belangrijke innovatieve ontwikkelingen in de bouw. Wij hebben een selectie gemaakt van waardevolle informatie

lees meer...

contractvormen

Integrale Project Samenwerking

Integrale Project Samenwerking is in de Verenigde Staten een nieuwe vorm voor het ontwerpen en realiseren van een gebouw. Onder de naam “Integrated Project Delivery” is reeds veel ervaring opgedaan.

lees meer...

mfa5

Integrale samenwerking, wat betekent dat?

Integrale samenwerking wordt steeds meer genoemd als succesfactor bij complexe bouwprojecten. Maar wat houdt integrale samenwerking nu eigenlijk in? Hoe realiseer je samenwerking, en hoe uit zich dat eigenlijk?

lees meer...

Woning

Opstart van het optimale BIM-­proces

Om een optimaal BIM-proces te verkrijgen zou de opdracht al in een vroeg stadium aan een consortium van verschillende partijen verstrekt moeten worden. Op die manier kan echte ketenintegratie en een optimaal proces verkregen worden.

lees meer...

BIM-ontwerpproces

Minder kosten in uw bouwproces

Het volledig toepassen van de mogelijkheden van het Bouwwerk Informatie Model (BIM) vergt kennis en ervaring. BIM is nog relatief nieuw, maar raakt gelukkig steeds meer ingeburgerd. BIM biedt u voordelen bij het ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen.

lees meer...

Projectbak definitie

nDimensionaal bouwen

3D ontwerpen is algemeen geaccepteerd. BouwnD weet dat het uiteindelijk om nog veel meer gaat. 4D en 5D (tijd en geld) worden al vaker gebruikt. Uiteindeeijk gaat het om nDimensionaal. Vandaar onze naam BouwnD

Wij voegen nog veel meer dimensies toe:

lees meer...

appBIM:de hoogte van het rendement

Een van de voordelen van het inzetten van BIM, is dat de resultaten meetbaar zijn. Maar hoe verkrijgt u harde cijfers, rapporten en andere gegevens en maakt u deze leesbaar en toepasbaar? BouwnD kan helpen bij het meetbaar maken van het rendement van BIM en ICT.

Lees meer...

UTA2

De (meer)waarde van een BIM gebouwmodel

Ketenintegratie, faalkostenreductie, transparantie en procesbeheersing kunnen het bouwproces aaanzienlijk verbeteren. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, waaronder met een Bouwwerk Informatie Model (BIM), een intelligente voorstelling van het bouwwerk in de computer.

lees meer...

flevonice

Advies

Samenwerken en BIM zijn gevleugelde begrippen in de bouwwereld. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van de toepassing van BIM en samenwerking in de bouwkolom. Bij BouwnD hebben we hier veel ervaring mee,

Lees meer...

BIM-bouwen-is-anders

BIM in de praktijk

Samen met de mensen van BIMPuls (Jaap de Lange en Theo Ockhuizen) verzorgen wij in opdracht van OTIB voor de installatiebranche introducties BIM. Deze “Een BIM in de praktijk” inspiratiedagen worden in 2014 twee keer per maand georganiseerd.

lees meer...

proces-co-makers

Co-makers

BIMmen doe je nooit alleen. Een goed BIMmodel komt tot stand met veel verschillende partijen, zoals constructeurs, installateurs, bouwkundig engineers, architecten, bouwbedrijven en onderaannemers en toeleveranciers. Ook kunt u nog een stap verder gaan en een Integrale Project Samenwerking (Integrated Project Delivery) starten.

Lees meer...

Piet-JanKees

Workshops

U wilt een BIM traject starten of u wilt een bestaand BIM project verdiepen, maar heeft niet voldoende kennis in huis? Met een incompany workshop van BouwnD heeft u snel en doelgericht alle tools in handen.

Lees meer...